למה הכי הרבה מיליארדרים גרים בלונדון? כל הסיבות בפנים

מילארדרים בלונדון

האם אתן יכולים לנחש למה הכי הרבה מיליארדרים גרים בלונדון? בלונדון יש יותר מיליארדרים מבכל עיר אחרת בעולם. הם מתרכזים בעיקר בשכונות קנזינגטון ובלגרביה אך כמובן שגם בחלקים אחרים בעיר.

נעבור למספרים – בלונדון יש נכון לשנת 2016 77 מיליארדרים. לשם השוואה בפריז יש 30 מיליארדרים ובבייג'ין 33. בבריטניה כולה יש 120 מיליארדרים ששוויים נכון ל2017 הוא 658 מיליארד דולר. לא נעים לומר אבל גם כאן היהודים מתמקמים גבוה בצמרת כאשר האחים היהודים ממוצא עיראקי דוד וסימון ראובן (שבכלל הגיעו מהודו לבריטניה) נחשבים לעשירים ביותר בבריטניה ושווי הנכסים שלהם עומד על 14 מיליארד דולר. הם מחזיקים רבים מן הנכסים הכי יקרים בלונדון כמו מגדל מילבנק, חנות פרימרק ברחוב אוקספורד, חנויות רבות ברחוב סלואן,  מרצ'נט סקוור שהוא מתחם ענקי הכולל משרדים ודירות בשכונת פדינגטון ועוד. איך האחים הרוויחו את הכסף? אינטרנט ונדל"ן בעיקר.

ישראלים בלונדון

חזרה כמה שנים אחורה לרשימת המיליארדרים של שנת 2015 בלונדון, תגלה כי שלושה מקומות בחמישייה הראשונה מאוישים על ידי יהודים. לן בלבטניק נולד למשפחה יהודית באודסה בסוף שנות החמישים. הוא הבעלים של תעשיות "access" המחזיקות בתיק נכסים מגוון הכולל סחורות, טכנולוגיה וסטארט- אפ. את הונו הראשוני צבר בלטניק לאחר פירוק בריה"מ בתחום האלומיניום והאנרגיה. השני ברשימה הוא מארק שיינברג שנולד בביצה המקומית שלנו , היגר לקנדה והקים בלונדון את חברת ההימורים שלו (ביחד עם אביו ישי) המתמקדת במשחקי פוקר ברשת. סוגר את הרשימה הוא טדי שגיא, בעליו של הקמדן מרקט בלונדון ומייסד חברת פלייטק, גם היא חברה להימורים. שגיא נולד וגדל בצפון תל אביב, הסתבך בתחילת שנות התשעים בעבירות סחר בניירות ערך ואפילו ישב בכלא. בהמשך ניהל רומן עם בר רפאלי וכיום הוא בן זוגה של הדוגמנית יעל נזרי.

הסיבות לכך שלונדון היא מגנט למיליארדרים מגוונות. קודם כל, מי שהוא תושב בריטניה צריך לשלם מיסים רק על הכנסותיו באנגליה ואינו נדרש לשלם מסים על הכנסות מחוץ למדינה (בשונה למשל מארה"ב). כך למשל הבעלים של חברת האופנה "גוצ'י" עבר לבריטניה לאחר שבארץ מולדתו צרפת הוא נדרש לשלם מס של 75% על הכנסותיו. יש המחשיבים אותה כמקלט מס כמו שוויץ או מונקו. היתרון היחסי הנוסף הוא שבניגוד למדינות המתנהלות כלכלית כמו "שבשבת" (ישראל דורשת מאמר נפרד) מדיניות המיסוי הנוחה של לונדון נמשכת כבר לפחות שלושה עשורים. היציבות הזו מעודדת מיליארדרים לעבור לאנגליה. סיבה נוספת היא המדיניות המשפטית שנוטה לפסוק על פי הרוח הקפיטליסטית ולא מרבה לחדש ולהישען על "תקדימים" משפטיים.
אבל הסיבה שאולי הכי חשובה היא הירידה החדה בשער השטרלינג. המיליארדרים הצוברים את הונם מחוץ לאנגליה במטבע האירו מרוויחים לאור הצלילה החדה בשנים האחרונות בשער הליש"ט (ירידה של כ30 אחוזים). לכן כל מי שמשלם בלונדון במטבע זר מרוויח מאוד. אפשר ורצוי אומנם לתהות בקול עד אותם כמה עשירים המיובאים מחוץ לאנגליה משתלבים במרקם החיים הבריטי והופכים להיות חלק מן הקהילה המקומית. אבל אין ספק שלונדון נשכרת מאוד מנהירת המיליארדרים אליה.

לעובדות נוספות ומפתיעות על לונדון לחץ כאן

 

Booking.com

קבוצות מומלצות

לונדון - מסלולים המלצות וקופונים

דילים מיוחדים לאתר לונדונר

Booking.com